Videomarkedsføring: Hvorfor er det så viktig?

Videomarkedsføring tar rotta på andre formater innen markedsføring. Og det er ikke rart; over 80 % av firmaene som benytter seg av videomarkedsføring sier at markedsføring med film er den direkte årsaken til salgsøkning.
videoproduksjon

Hvorfor er videomarkedsføring så effektivt?

Kampen om publikums oppmerksomhet blir bare tøffere og tøffere. Vi svitsjer mellom drøssevis av ulike plattformer, kanaler og formater i løpet av døgnet. Vi ønsker budskap som kommer fort til poenget, og vi vil at det skal være enkelt og underholdende på samme tid.

Ifølge HubSpot er video det innholdet folk husker best. Dessuten er video gunstig med tanke på SEO, slik at du rangerer høyere i søkemotorene.

Antall virksomheter som tar i bruk video i markedsføring har skutt i været. Mer enn 54 % av markedsførere sier at video er den mest verdifulle innholdstypen for å oppnå markedsføringsmål i sosiale medier.

Derfor bruker markedsførere video

Markedsførere bruker stadig mer videomarkedsføring, og det er en rekke overbevisende grunner til dette. Ved hjelp av video kan de øke trafikken til nettsiden og forlenge den tiden en besøkende bruker på en side, kjent som Dwell Time. Video kan også gi en dypere forståelse av et produkt eller en tjeneste, og kan redusere antall supportanrop. Dette vil spare bedrifter for tid.

I markedsføring er video et effektivt verktøy for å engasjere publikum, generere potensielle kunder og direkte øke salg – i tillegg til å forsterke merkevarebevisstheten.

Interessant statistikk om video

Her er noen imponerende fakta om videomarkedsføring som du kanskje finner interessant:

 • Videoer står nå for nesten 80 % av all internettrafikk.
 • 86 % av markedsførere bruker video som et markedsføringsverktøy.
 • 86 % av videomarkedsførere sier at video er effektivt for å generere leads.
 • 92 % av markedsførere sier at videoer er en svært viktig del av deres markedsføringsstrategi i 2023.
 • Korte videoer gir den beste avkastningen på investeringen av alle sosiale medier markedsføringstaktikker, ifølge en ny analyse fra HubSpot av markedsføringstrender i 2023.
 • 64 % av kunder over hele verden foretar kjøp etter å ha sett videofilmer i bedrifters sosiale mediekanaler.
 • 73 % av markedsførere bruker direktestrømmede (live) videoer.
 • 54 % av bedrifter bruker videoer på landingssider.
 • Produktdemonstrasjoner er den ledende typen videoannonsering for B2B-bedrifter.

Finn mer interessant statistikk om videomarkedsføring. 

Spille

Eksempler på videomarkedsføring

Videomarkedsføring handler om mye mer enn å pushe pris og produkt via film på Facebook eller andre sosiale medier. Videoer kan brukes i veldig mange sammenhenger. Her er noen eksempler på når markedsføring med video kan være godt egnet:

 • Informasjonsvideo: Disse videoene er laget for å informere publikum om et bestemt emne, produkt eller tjeneste. De gir verdifull innsikt uten nødvendigvis å være salgsorienterte. For eksempel kan et firma som selger solcellepaneler lage en informasjonsvideo om fordelene med solenergi.
 • Infografikk: Dette formatet kombinerer grafikk og video for å illustrere data eller informasjon på en visuell og engasjerende måte. For eksempel kan en video-infografikk vise statistikk om global oppvarming over tid.
 • Instruksjonsvideo/tutorials: Dette er trinnvise veiledninger som demonstrerer hvordan et produkt eller en tjeneste fungerer. Et software-selskap kan for eksempel lage en demo-video som viser hvordan deres programvare brukes.
 • Opplæringsvideo/utdanning: De kan brukes av utdanningsinstitusjoner, treningsorganisasjoner eller enhver bedrift som ønsker å utdanne sitt publikum innenfor et bestemt emne. Hjelpende og utdannende innhold er en vanlig metode for å bygge autoritet innenfor sitt fagfelt og også vanlig brukt innen inbound-markedsføring.
 • Produktvideo: Disse videoene fremhever et bestemt produkt og dets funksjoner. For eksempel kan en elektronikkprodusent lage en video som viser frem de unike funksjonene til deres nyeste smarttelefon.
 • Merkevarevideo: Dette er historiefortellingsvideoer som formidler merkevarens misjon, visjon og verdier. De er ofte følelsesladet og har som mål å bygge en dypere forbindelse med publikum.
 • Ekspertintervjuer: Videoer der en ekspert eller tankeleder i bransjen blir intervjuet. Dette gir autoritet til emnet og kan posisjonere bedriften som en leder innen sitt felt.
 • Kundehistorier: Disse videoene forteller historier om ekte kunder som har hatt suksess med et produkt eller en tjeneste. De er kraftige fordi de gir ekte, relatable vitnesbyrd om produktets verdi.
 • Livevideo/streaming: Livestreaming engasjerer publikum i sanntid. Dette kan være produktlanseringer, spørsmål og svar-sesjoner, bak kulissene-blikk, eller andre hendelser som publikum kan delta i.
 • Salgsutløsende video: Disse videoene er laget med hensikt å konvertere seere til kunder. De tar sikte på å overtale og motivere seere til å foreta en handling, enten det er å kjøpe et produkt, melde seg på en tjeneste eller en annen ønsket handling.

Hvert av disse formatene har sine unike styrker og er egnet for forskjellige markedsføringsmål.

Videoredigering hos Ferskvann Film

Ikke stå igjen på perrongen – kom i gang med videomarkedsføring

For kun få år siden var videomarkedsføring gjerne forbeholdt store virksomheter med velfylte markedsbudsjetter. Videoproduksjon ble assosiert med kompliserte prosesser, tungt teknisk utstyr og kostbare produksjoner, kun for de ledende merkevarene. Slik er det heldigvis ikke lenger.

Kan man lage videomarkedsføring selv?

Etter å ha forstått viktigheten av videomarkedsføring, står mange bedrifter overfor et annet avgjørende spørsmål: Skal vi produsere videoinnholdet selv, eller bør vi sette det bort til et produksjonsselskap?

Hvis bedriften din har de nødvendige ressursene, kunnskapen og utstyret, kan intern produksjon gi større kontroll over innholdet og budsjettet. Dette er spesielt nyttig for mindre selskaper som vil ha en rask produksjon eller hyppige oppdateringer.

På den annen side garanterer et profesjonelt produksjonsselskap ofte høyere kvalitet, kreativitet og ekspertise. De kan gi videoer en profesjonell polish som kan forbedre merkevarens image og troverdighet.

Valget avhenger av bedriftens behov, egen kompetanse innen videoproduksjon, budsjett, målsetninger og hvilken type film som skal produseres.

Produksjon for sosiale medier

Sosiale mediekanaler bør oppdateres relativt ofte og derfor anbefaler vi at bedrifter produserer noe innhold selv, som f.eks. personlig og lettbeint innhold om ansatte og hverdagen deres. Dette kan gjerne kombineres med godt planlagte produksjoner, der vi som reklamebyrå står for konseptutvikling og produksjon.

Vi hjelper også bedrifter med å lage en kommunikasjonstrategi og med å planlegge hvilken type innhold de bør fokusere på. Her tar vi utgangspunkt i bedriftens målsetninger, målgruppene og hva som fungerer i aktuell kanal.