Il Teatro

Navn, logo og grafisk profil for en ny, italiensk restaurant i Hamar.

Bakgrunn

En ny, italiensk restaurant skulle åpnes i Hamar sentrum av Vold Eiendommer, og Ferskvann fikk oppdraget med å utvikle navn, logo og den visuelle identiteten.

Utfordring

Byens nye spisested trengte både et navn, en logo og en visuell identitet. Restauranten skulle fremstå med en klassisk og autentisk italiensk 1950-tallsstil. Det var også viktig å få frem at dette er en folkelig restaurant for hele familien. Menyen skulle bestå av få, men enkle, genuine italienske retter laget med kvalitetsråvarer.

Løsning

At navnet ble Il Teatro – Cucina Italiana, henger sammen med den nære, fysiske tilknytningen restauranten har til Hamar Teater og Festiviteten, samt den italienske bakgrunnen.

Vi fikk et moodboard fra arkitekten og jobbet oss videre med farger og uttrykk derfra. Stikkord ble store buede vinduer, Italia på 1950-tallet, Cinema Paradiso, teater, pasta og pizza. Vi ga kunden flere spennende retninger i form av skisser, og den endelige løsningen ble en logo og profil som byr på italiensk vintage, art deco, er uformell og leken.

I tillegg ble det utformet dekorlogoer med teatermaske (tragedie/komedie), pizza, glass som skåler, vindruer og iskrem, til bruk som dekor i meny, på vinduer, mm. Fargene og dekoren i profilen gjenspeiler farger og geometriske former inne i restauranten for et helhetlig uttrykk.