LHL førstehjelpskoffert

Emballasjedesign for ­Norges første ­miljøvennlige ­førstehjelpskoffert.

Bakgrunn og innsikt

Da LHL Førstehjelp skulle lansere sin nye bærekraftige førstehjelpskoffert var det viktig at designet skulle reflektere naturlighet og bærekraft. Kofferten, som er 100% resirkulerbar, er laget av plastavfall fra matbrett i mikrobølgeovner og treverk fra byggeplasser i Europa. Mye av det sterile innholdet er pakket i papir og med maksimal holdbarhet.

Utfordringen lå i at den bærekraftige førstehjelpskofferten, som den første i sitt slag i markedet skal skille seg ut blant eksisterende førstehjelpskofferter, samtidig som den også skal være gjenkjennelig innenfor produktkategorien.  

 

Prosessen med Ferskvann i utviklingen av design for LHLs nye resirkulerte førstehjelpskoffert har vært en forfriskende opplevelse i profesjonell kreativitet fra første møte til levert sluttresultat.
John Olav Nicholson, Leder LHL Førstehjelp
Bilde av førstehjelpsskrin i kontorlandskap

Løsning

Med produktet som utgangspunkt laget vi et design som gir assosiasjoner til naturlige råvarer. Mønsteret, som benyttes i to fargetoner i designet gir assosiasjon til gråpapir, og står i stil med fargen og strukturen i håndtaket på kofferten. Klistremerkene de ulike posene med innhold har samme mønster. Den grønne fargen selve kofferten er gjenspeilet i designet som hovedfarge, i tillegg til en lysere grønntone, som forsterker det naturlige uttrykket.

Designet inkluderte både omslaget til kofferten og informasjonsplakat på innsiden av lokket. Kommunikasjonen og designet på innsiden av lokket ble skreddersydd for å fremheve informasjon om akutt førstehjelp. Siden førstehjelpskofferter er spesialutstyr ble det lagt ekstra vekt på å fremheve disse aspektene.  

Ferskvann har hatt et nært samarbeid med LHL Førstehjelp og samarbeidsleverandør Briskeby Media som produserte omslaget og innvendig plakat for kofferten i forbindelse med oppdraget. 

 

Bilde av førstehjelpskoffert
Bilde av førstehjelpskoffert
Bilde av førstehjelpskoffert
Bilde av førstehjelpskoffert
Bilde av førstehjelpskoffert i kontormiljø