Bildekor – design av Møller Bil Motorsport sin nye racingbil

Møller Bil Motorsport er et norsk racingteam som deltar i det tyske langdistanse-mesterskapet VLN, som arrangerer alle sine løp på Nürburgring Nordschleife. VLN er blant de mest krevende racingløp som arrangeres og på den antatt mest utfordrende racingbanen i hele verden.

Når banen ikke brukes til løp er det her alle bilprodusenter med respekt for seg selv tester ut sine biler, før de settes i endelig produksjon og lanseres i markedet. Banen ble bygget allerede i 1927 og er desidert verdens lengste racingbane på hele 25 km.

Opphavet til Møller Bil Motorsport startet i 2008  med en Audi A4 og teamet deltar nå med en splitter ny Audi RS3 LMS. Sjåførene Håkon SchjærinAtle Gulbrandsen, Kenneth Østvold og Anders Lindstad er alle lokale sjåfører fra Hedmark.

Laget har vunnet flere løp i klassen for biler med turbomotorer over 2,0 liter.

Målgrupper

Norges største forhandlerkjede – Møller Bil, bruker racingteamet aktivt til motivasjon og opplæring for både ansatte, samarbeidspartnere og mange av de svært motorinteresserte kundene. Teamets mekanikere kommer fra ulike Møller Bil-verksteder i Norge og Sverige.

Oppdrag og løsning:

Oppdraget var å utarbeide et nytt, varig og spennende design på teamets nye bil og tilhørende elementer for 2018 sesongen. Designet skulle skille seg klart fra de mer enn 250 ulike racingbilene som kjører i disse løpene, gjennom et sterkt, tydelig og unikt preg. Designet er kraftig inspirert av bilens former og luftstrømmene rundt karosseriet (aerodynamikk). Dette med utgangspunkt i Møller Bil sin helt nye visuelle identitet. Racingbilen og teamet har blitt svært populære i Tyskland og har så langt i år vært på pallen i alle løpene de har deltatt i.

Bilen og teamet har blitt et yndet foto. Og intervjuobjekt har gjennom hele året blitt omhyggelig avbildet i ulike magasiner og på sosiale medier i både Tyskland og ikke minst i Norge. Mye av dette også takket være et iøyenfallende design.