15. mars skrev Instagram i sin blogg at de kommer til å gjøre endringer i hvordan bildene dine vises i nyhetsstrømmen. Det vanlige har vært at bildene dine vises i kronologisk rekkefølge. Men Instagram eksprimenterer nå med algoritmer som heller viser bildene de tror du bryr deg om. Ikke ulikt det du allerede er vant til med Facebook.

"See the Moments You Care About First"

instagram.com

Full panikk!

Dette har skapt full panikk og det florerte med poster hvor både bedrifter, bloggere, kjendiser og privatpersoner oppfordret følgerne sine til å “slå på varsling” for å fortsatt kunne se postene de legger ut.

Notifications Suck!

Skrur du på “notifications” på en bruker du følger, vil du få en varsling på telefonen din hver gang denne brukeren publiserer et bilde. Følger du mange, er det ikke vanskelig å se at dette blir kaos. Og selv får jeg nok varslinger fra iPhonen min fra før, om jeg ikke også skal få drøssevis av varslinger daglig fra Instagram.

Over 400 millioner brukere!

Instagram har i dag over 400 millioner månedlige aktive brukere og det likes i snitt 80 millioner bilder hver dag. I følge Instagram, går du glipp av ca 70% av alle postene i nyhetsstrømmen din. For at du skal få med deg det du “sannsynlig” helst vil se og dermed (i følge Instagram) få en bedre brukeropplevelse, endrer de til en algoritmebasert visning. Men det vil ikke skje i dag og ikke alle vil få denne oppdateringen samtidig. Instagram sier de vil bruke tid på å få dette riktig og gradvis rulle det ut.

Ikke tigg!

Ved å “tigge” følgerne sine til å slå på “notifications” vil de trolig kunne komme høyere opp på lista når de nye algoritmene slås på. Men dette tror jeg kommer til å bli en kortvarig lykke. Det spekuleres også i om Instagram kommer til fjerne muligheten til å slå på varsling for en bruker. Instagram vil trolig prioritere innlegg med mye engasjement. Så mitt stalltips er IKKE TIGG og heller bruk tiden din på å lage gode innlegg som engasjerer.


Del: